Inkomensnorm

Om voor een huurwoning in aanmerking te komen hebben wij een aantal richtlijnen, waaronder een inkomensnorm (minimaal maandelijks inkomen) waar u aan dient te voldoen. Wij hanteren de inkomensnorm om iedere partij gerust en tevreden te stellen en conflicten omtrent (achterstallige) huur- en borgbetalingen te voorkomen. Wij verwachten dat uw inkomen in verhouding staat tot de hoogte van de huur, welke uiteraard per woning verschilt.

Richtlijnen inkomensnorm

  • Uw bruto maandelijks inkomen dient minimaal drie keer uw maandelijkse netto huursom te bedragen.
  • In geval van betalingsverplichtingen als alimentatie, leningen etc. brengen we die in mindering van uw maandelijks inkomen.
  • Voldoet u niet aan de inkomensnorm kan er afhankelijk van de bereidheid van de verhuurder een verhoogde borg overlegd worden.
  • Beschikt u zelf niet over genoeg financiële middelen mogen derden (familie/vrienden) voor u garant staan. Uiteraard toetsen wij hun kredietwaardigheid.
  • Mocht u noch uw omgeving een aantoonbaar inkomen hebben en tevens geen borg kunnen betalen, komt u bij RELO Wonen helaas niet in aanmerking voor een huurwoning.

Vragen? Of klaar voor de zoektocht naar uw ultieme woning? Wij helpen u graag!

Onze bemiddelaars

Onze bemiddelaars zijn gespecialiseerd, vakkundig en klantgericht op bemiddeling tussen huurders en verhuurders in de particuliere woningmarkt.
Bemiddelaar - Regio Purmerend (Waterland)

Debby van Leeuwen

Lees meer
Bemiddelaar - Regio Zaandam

Sander van Vulpen

Lees meer
Bemiddelaar - Hoorn

Wilma Fens

Lees meer